Vaesen doet Foster vergeten bij Westerlo met 2 goals tegen KV Mechelen

Jupiler Pro League | Kyan Vaesen heeft vandaag op de 23e speeldag van de Jupiler Pro League de naar Burnley verkaste Lyle Foster meteen doen vergeten. Westerlo hield tegen KV Mechelen de volle buit thuis dankzij twee doelpunten van Vaesen: 2-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de stand nadert nummer zeven Westerlo met 34 punten tot op drie eenheden van Standard en Club Brugge. Mechelen volgt pas op de dertiende plaats met 25 punten, vijf stuks boven de degradatiestreep.

De Kemphanen zochten de kleedkamers van het eigen Kuipke op met een 1-0 bonus tegen Malinwa. Vaesen (22.), voor het eerst sinds begin november in de basis ter vervanging van Foster, bedankte zijn coach Jonas De Roeck voor het vertrouwen met de openingstreffer.

In de tweede helft dook Vaesen (57.) alert op aan de tweede paal, waarop hij nog voor het uur zijn tweede goal van de namiddag binnenlegde. Rood-geel was aansluitend niet meer bij machte om zich terug in de partij te knokken. Tot overmaat van ramp kreeg Dimitri Lavalée zo'n kwartier voor tijd een tweede geel karton onder de neus geduwd.

Later op de dag vechten KV Kortrijk en KV Oostende om 18u30 een degradatietopper uit in het Guldensporenstadion, terwijl OH Leuven op hetzelfde tijdstip Sint-Truiden ontvangt. Om 20u45 besluiten Charleroi en Union Sint-Gillis de voetbalzaterdag in de Belgische hoogste voetbalafdeling op Mambourg.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top