Wout van Aert winnaar in de X2O Badkamers Trofee in Hamme: "Ik heb een geslaagde test achter de rug"

Wielersport | Met Dublin, Mol, Heusden-Zolder, Diegem, Loenhout, Koksijde, Gullegem, Zonhoven en Hamme zit Wout van Aert al aan negen zeges dit seizoen. Volgende week zondag kan daar in het Nederlandse Hoogerheide een mooie tiende overwinning aan toegevoegd worden. Van Aert hield zaterdag tijdens de Flandriencross alvast een meer dan mooie repetitie. Na twee ronden vond hij het welletjes en liet hij zijn metgezellen in de steek. Meteen werd duidelijk dat er andermaal niets aan de renner van Jumbo-Visma te doen was.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit was toch best een zware wedstrijd", deed Van Aert zijn verhaal. "En ik stond er ook vrij snel helemaal alleen voor. Ik had een kloofje geslagen toen we die weg aan de aankomstzone opkwamen. Toen ik achter mij keek, zag ik dat de rest naar elkaar zat te loeren wie nu het gat moest dichtrijden. Ik wist van dan af genoeg. Ik trok door en was meteen weg. Bovendien had ik ook de cross bij de vrouwen aandachtig bekeken. Daaruit concludeerde ik dat het verstandig was je eigen koers te rijden omdat er veel moeilijke sporen in het parcours staken."

Wout van Aert laat de Franse wereldbekercross in Besançon van zondag links liggen in aanloop naar het WK. "Ik zou graag morgen nog een stevige training inlassen zodat ik een pittige tweedaagse achter de rug heb. De transfer en de reis naar Besançon heb ik me bewust bespaard. Ik hoop daar mijn voordeel uit te halen. Vanaf maandag staat alles in het teken van de voorbereiding op het WK. Met voldoende rust af en toe. Ik hoop op een mooi WK. De conditie is goed, dat liet de zege in Hamme uitschijnen. Ik heb een goede test achter de rug", besloot Van Aert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top