Thomas Pieters deelt na tweede ronde leidersplaats in Dubai Desert Classic

Sport | Met een tweede opeenvolgende ronde van 67 slagen heeft Thomas Pieters zich op een gedeelde leidersplaats gegolfd in de Dubai Desert Classic (PD World Tour/9 miljoen dollar), die plaatsvindt op de Emirates golfbaan in de golfstaat Dubai.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pieters nam nochtans geen goede start. Zo stond hij na drie bogeys en een birdie na negen holes op twee over par. Op de tweede parcourshelft pakte Pieters, die gisteren zijn 31e verjaardag vierde, uit met subliem golf. Met prachtige slagen naar de greens en enkele mooie putts lukte hij zeven birdies op de laatste negen holes. Met zijn score van 134 slagen na twee ronden deelt Pieters de leiding met de Engelsman Richard Bland en de 21-jarige Amerikaanse amateur Michael Thorbjornsen, de nummer twee op de wereldranking voor amateurs.

De Zweed Marcus Kinhult, de Schot Connor Syme en de Spanjaard Adri Arnaus volgen op een gedeelde vierde plaats met een slag meer dan de drie leiders.

Nicolas Colsaerts kon zich ook plaatsen voor de finaleronden. De 40-jarige Brusselaar liep voor de tweede dag op een rij een ronde van 71 slagen en dit na vier birdies en drie bogeys. Met een score van 142 slagen, twee onder par, sloot hij dag twee af op een gedeelde 65e stek.

Door de slechte weersomstandigheden staat het nu al vast dat het toernooi een dag langer gaat duren en de winnaar maandag pas gekend zal zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top