Van Empel wint op autoritaire wijze Flandriencross en is (tijdelijk) de nieuwe leidster

Wielersport | Fem van Empel (Jumbo-Visma) heeft vandaag de Flandriencross bij de vrouwen op autoritaire wijze gewonnen. De 20-jarige Nederlandse Europese kampioene was in het Oost-Vlaamse Hamme duidelijk sterker dan haar landgenotes Shirin van Anrooij en Ceylin del Carmen Alvarado. Lucinda Brand werd vierde. Van Empel is meteen ook de nieuwe leidster in het klassement van de X2O Badkamers Trofee.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was de Nederlandse Lauren Molengraaf die als een pijl uit een boog naar het veld reed. Fem van Empel volgde als tweede met in haar wiel onder andere Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado. Fem van Empel ging even op de sukkel in een modderstrook en dat was het sein voor Lucinda Brand om een kloofje te slaan op de rest. De Europese kampioene snelde echter meteen naar Brand en bracht ook de rest even mee. 

Fem van Empel ging daarop fiks door en begon met een voorsprong van 3 seconden aan de tweede ronde. Dit voor respectievelijk Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado, Denise Betsema en Shirin van Anrooij. De rest van het 34 koppige deelnemersveld mocht dan al een kruis maken over de winstkansen. Fem van Empel bleef doorgaan en bouwde haar voorsprong verder uit. Shirin van Anrooij tufte alleen als tweede rond voor het duo Lucinda Brand met Denise Betsema. Ceylin del Carmen Alvarado had zichzelf even de das omgedaan na een val. 

Fem van Empel vatte de voorlaatste ronde aan met een voorgift van 46 seconden op Shirin van Anrooij. Ceylin del Carmen Alavrado had zich terug geknokt naar de derde plaats voor Lucinda Brand die al een achterstand van 1:10 aan de broek kreeg gesmeerd. Denise Betsema reed als vijfde rond. Aan deze posities wijzigde in de slotronde niets meer en zo kon Fem van Empel opnieuw zegevieren. Meteen een fikse opsteker in aanloop naar het wereldkampioenschap van volgende week in Hoogerheide.

Van Empel telt 1:02 voorsprong op Lucinda Brand en 2:09 op Ceylin del Carmen Alvarado. Fem van Empel trekt na het WK van volgende week echter een streep onder haar veldritseizoen en zal haar leidersplaats in de X2O stand niet verdedigen de nog twee komende crossen: Lille (12 februari) en Brussel (19 februari).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top