Red Lions krijgen van Belgische hockeybond premie

Sport | De Red Lions, die morgen (14u30 Belgische tijd) tegen Duitsland de finale van het WK hockey in India spelen, krijgen een premie van de Belgische hockeybond (KBHB). Dat heeft Serge Pilet, de directeur-generaal, aan Belga verteld in Bhubaneswar.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hadden iets gepland voor de spelers in geval van een podiumplaats op dit WK", zei Pilet vanuit Sandy's Tower, het hotel van de Belgische delegatie in de tempelstad. De KBHB hoest het bedrag, dat vertrouwelijk blijft, op en niet de partners van de hockeybond.

Dankzij krachtige financiële sponsors kon India voor de derde keer in vier edities het WK hockey organiseren. De internationale hockeyfederatie heeft nooit verborgen gehouden dat het Indiase bod de voorkeur kreeg boven andere, met name België, vanwege de financiële argumenten. Desondanks heeft de FIH geen plannen om prijzengeld uit te delen voor deze vijftiende editie van het toernooi. In 2026 organiseren België en Nederland samen het volgende WK in Waver en Amstelveen.

De Belgen, die gisteren Nederland versloegen na shoot-outs (2-2, 3-2 s-o), spelen morgen voor een tweede wereldtitel op rij na die van eind 2018, ook al in Bhubaneswar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top