Dit staat er te gebeuren tijdens de Week van de Belgische muziek

Festivals | Van maandag 30 januari tot en met zondag 5 februari organisereren de VRT en VI.BE, het steunpunt voor de Belgische muzieksector, de derde editie van de Week van de Belgische Muziek. De komende zeven dagen staan er nog heel wat activiteiten op het programma die de Belgische muziek in the spotlight moet zetten. Welke dat precies zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het startschot voor de Week van de Belgische muziek vond eigenlijk vorige week al plaats, op donderdagavond 26 januari. Die avond werden de Music Industry Awards, kortweg MIA’s, uitgereikt en kwamen Stromae en Pommelien Thijs in Paleis 12 als grote overwinnaars uit de bus. De MIA’s trapten de Week van de Belgische muziek af en die belooft de komende week weer heel wat Belgische muzikanten in de kijker te zetten.

Lees hier meer over de winnaars van de Music Industry Awards!

Finale 'De Nieuwe Lichting'

Te beginnen op maandag 30 januari. Dan strijkt radiozender Studio Brussel neer in de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas om tal van muzikale optredens te organiseren. Maandagavond vindt er ook de finale van De Nieuwe Lichting plaats. Deze muziekwedstrijd is inmiddels aan zijn elfde editie toe en belooft weer heel wat jong en Belgisch muzikaal talent in de verf te zetten.

Op dinsdag 31 januari kan je in Sint-Niklaas naar een optreden van de Antwerpse rapper Young Yello gaan kijken. Op dinsdag 1 februari zullen Charlotte Adigéry & Bolis Pupul er het beste van zichzelf komen geven, op woensdag 2 februari komt Goose de Oost-Vlaamse stad onveilig maken en op donderdag 3 februari zullen de artiesten van VRT MAX-serie ‘Plan A’ te zien er te horen zijn. Studio Brussel volgt de optredens op de voet, zendt ze uit en ontvangt doorheen de week van de Belgische muziek tal van artiesten in de studio die ook concerttickets zullen weggeven. Die tickets belanden in een grote pot die op vrijdag 3 februari verloot zal worden.

Je kan tijdens de week van de Belgische muziek ook een bezoekje brengen aan BELGIAN VINYL pressing plant in Lokeren. Dat is een van de meest recente platenperserijen van het land waar heel wat Belgische bands hun vinylplaten laten persen. De medewerkers van BELGIAN VINYL geven deze week een blik achter de schermen van hun ateliers en tonen aan eenieder die het wil hoe een vinylplaat wordt gemaakt.

Vanuit je zetel

Beleef je de Week van de Belgische muziek liever vanuit je luie zetel? Dat kan uiteraard ook. Canvas zendt van maandag tot en met vrijdag afleveringen van de uitstekende ‘Belpop 100’-documentaires uit en op woensdag 1 februari kan je naar ‘Stier en Schorpioen’ kijken: een documentaire over het muzikale proces van de Brusselse rapper Zwangere Guy. Op het digitale platform VRT MAX zullen er met ‘De Studio’s’, ‘Achter de artiest’ en ‘Plan A’ ook drie gloednieuwe series te bekijken zijn. Die laatste is van maandag tot en met vrijdag ook te zien op Canvas.

Ben je ervan overtuigd dat deze evenementen, series en documentaires je honger naar Belgische muziek niet kunnen stillen, dan raden we je aan om de radio erbij te nemen en af te stemmen op de vele radiozenders van de VRT. Daar staan heel wat programma's in het teken van De Week van de Belgische muziek, met enkele uitschieters zoals Radio 1-programma's 'Wonderland' waarin Belgische muziekproducers aan het woord zullen komeb, en 'Touché' waarin oude rot in het vak Jean Blaute te gast zal zijn.

Het volledige programma van de Week van de Belgische muziek kan je terugvinden op deze website.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top