Beerschot gaat in slot op en over U23 van Genk, Club NXT geeft bonus weg na rode kaart

Challenger Pro League | Beerschot heeft vrijdagavond tijdens de 20e speelronde van de Challenger Pro League op de valreep nieuw puntenverlies vermeden. Het ging in eigen huis van 0-2 naar 3-2 tegen Racing Genk U23 dankzij een sterk slotoffensief.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Ratten lieten zich op het Kiel op enthousiasme pakken door de Genkse jongelingen: Dario Cutillas Carpe (12.) en Matisse Didden (25.) bezorgden de bezoekers zowaar nog voor het halfuur een dubbele bonus. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Ilias Sebaoui (45.+2) terug namens de gastheer. Na de pauze leken er geen goals meer te vallen, tot de net ingevallen Axl Van Himbeeck (87.) en Ryan Sanusi (90.+6) finaal de felbevochten overwinning over de streep trokken. Op het moment van het winnende doelpunt waren de Limburgers net met 10 gevallen na een tweede geel karton voor Ibrahima Sory.

In de andere ontmoeting die gelijktijdig plaatsvond gaf Club NXT op bezoek bij Deinze een bonus weg na een rode kaart (2-1).

Cisse Sandra (26.) zette de Brugse beloften op voorsprong op aangeven van Shon Homma, die een minuut later tegen zijn tweede gele kaart aanliep en moest inrukken. Aan het begin van de tweede helft stelde Gaetan Hendrickx (48.) orde op zaken met een verzilverde penalty. Mamadou Kone (69.) kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar bij de Oost-Vlamingen.

Beerschot wipt momenteel naar de leidersplaats in de rangschikking van de op één na hoogste afdeling met 38 punten, met hetzelfde puntentotaal als SK Beveren, dat zelf zondag nog aantreedt. Club NXT sluit de top zes met 29 punten, terwijl Deinze een positie lager tot op twee punten nadert. Jong Genk is elfde en voorlaatste met 15 eenheden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top