Coach Nederland: "Belgen weten hoe shoot-outs aan te pakken"

Sport | Jeroen Delmee, die na de Spelen van Tokio coach van de Nederlandse hockeymannen werd, zag zijn ploeg vrijdag na shoot-outs (3-2) verliezen van de Red Lions in de halve finales op het WK in India. "Het verschil tussen de twee teams is nog steeds groot genoeg om niet naar de finale te gaan. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste frustratie", verklaarde hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik denk dat we een deel van de wedstrijd domineerden en de beste kansen hadden", aldus de voormalige T1 van de Belgen (2014-15). "We verslapten een keer en België kwam langszij. Zo herken je een groot team."

Voor de pauze had Nederland de bovenhand, maar in het derde en het vierde kwart lag Oranje onder. "De druk werd steeds groter en we wisten hier niet mee om te gaan. België is ook een compleet team, ze weten hoe ze de shoot-outs moeten aanpakken."

Toch was Delmee fier op zijn fel verjongde team. Zondag kan Oranje nog brons veroveren in de wedstrijd tegen Australië. "Ik denk dat we, ondanks de teleurstelling, trots kunnen zijn op wat we hebben laten zien. Het is een succesvolle campagne voor een team dat zijn eerste grote toernooi speelt. We speelden vrijuit tegen de wereld- en olympische kampioen, mijn jongens kunnen veel vertrouwen putten uit deze prestatie. In internationaal hockey zit het allemaal in de details. We speelden om te winnen en hadden kansen om te triomferen, maar we slaagden er niet in ze te verzilveren", besloot Delmee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top