Ghanees international Antoine Semenyo strijkt neer bij Bournemouth

Premier League | De Engelse eersteklasser Bournemouth heeft vrijdag de komst van de Ghanese international Antoine Semenyo wereldkundig gemaakt. De aanvaller komt over van tweedeklasser Bristol City voor naar verluidt iets meer dan 10 miljoen euro. Hij tekende een contract voor 4,5 seizoenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 23-jarige Semenyo, die voorlopig zes caps telt voor Ghana, behoorde het afgelopen WK in Qatar tot de selectie van de Black Stars.

Semenyo is na de Ierse doelman Darren Randolph (West Ham) en de Burkinese aanvaller Dango Ouattara (Lorient) de derde wintertransfer van de Cherries.

"Hij is een veelbelovende speler die we al een tijdje in de gaten houden", verklaarde Neill Blake, de CEO van Bournemouth. Semenyo trof in 54 matchen voor Bristol City 14 keer raak.

De club uit Zuid-Engeland, die vorig seizoen onder de hoede van Club Brugge-trainer Scott Parker na een jaartje in het vagevuur opnieuw naar het hoogste niveau promoveerde, staat momenteel pas achttiende in de tussenstand en verkeert dus in degradatiegevaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top