Vier Uruguayaanse spelers gesanctioneerd voor wangedrag na match tegen Ghana

Voetbal | De disciplinaire commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag de Uruguayaanse bond en vier van zijn spelers, onder wie Edinson Cavani, een sanctie opgelegd voor de incidenten die zich voordeden tijdens en na de poulewedstrijd tegen Ghana (2-0-zege) op het WK in Qatar. De Zuid-Amerikanen kwamen uiteindelijk één doelpunt tekort om zich te kwalificeren voor de achtste finales.

Door Belga

Deel dit nieuws

Uruguay werd schuldig bevonden aan discriminerend gedrag van zijn fans alsook van zijn internationals en moet daardoor zijn volgende thuismatch gedeeltelijk achter gesloten deuren afwerken. Daarnaast kreeg het land een boete van 50.000 Zwitserse frank opgelegd.

Tegen José María Giménez, Edinson Cavani, Fernando Muslera en Diego Godín werden onderzoeken geopend voor "wangedrag, beledigend gedrag en schending van de fair play", omdat ze na het laatste fluitsignaal bijzonder fel van leer trokken tegen de wedstrijdleiding.

Giménez en Muslera kregen elk vier wedstrijden schorsing, een boete van 20.000 Zwitserse frank en "een taakstraf voor de voetbalgemeenschap" opgelegd, terwijl Cavani en Godín één match moeten brommen, 15.000 Zwitserse frank moeten ophoesten en eveneens een taakstraf moeten uitvoeren.

Daniel Siebert, de Duitse scheidsrechter van dienst, raadpleegde in de 57e minuut de VAR voor een potentiële penaltyfout op Darwin Nunez. Hij kende uiteindelijk geen strafschop toe.

De spelers in kwestie belaagden en beschimpten Siebert na affluiten, op een manier die volgens de tv-beelden bedreigend leek. Bovendien vierde Cavani ook zijn frustraties bot op het VAR-scherm bij het inlopen van de spelerstunnel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top