Cian Uijtdebroeks wordt 15e in Trofeo Andratx: "Het was superlastig"

Wielersport | Geen zege, maar wel een vijftiende plaats voor Cian Uijtdebroeks in de Trofeo Andratx. Nochtans was hij vrijdag lange tijd alleen op stap met latere winnaar Kobe Goossens. "Maar Kobe was op het eind sterker", gaf hij na afloop toe.

Door Belga

Deel dit nieuws

Cian Uijtdebroeks maakte deel uit van een vluchtersgroep met meerdere renners. Uiteindelijk slaagde hij erin om weg te rijden met Kobe Goossens, maar in de afdaling moest hij zijn kompaan laten rijden. "Het was een superzware dag", liet hij optekenen door zijn team Bora-hansgrohe. "Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde ik mee vooraan te zitten en in Vall de Mossa viel ik aan. Een paar kilometer later sloten vijf andere renners aan. We vormden de vlucht van de dag. Kobe Goossens kwam er ook nog bij. Hij viel niet veel later aan en ik was de enige die hem kon volgen."

"De koers brak helemaal open, ik moest alles geven om hem bij te houden. Helaas raakte ik vermoeid op het eind en loste ik. Ik kon het gaatje niet meer dichten. Ik bleef alles geven, maar op één km van het eind pakten de achtervolgers me toch nog terug."

Uijtdebroeks greep zo naast een mooie ereplaats. De renner die bezig is aan zijn tweede jaar bij de profs moest tevreden zijn met de vijftiende stek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top