‘Kursk’ op VTM 3: waar is Matthias Schoenaerts tegenwoordig mee bezig?

Films | VTM 3 zendt vanavond ‘Kursk’ uit, een actiedrama van regisseur Thomas Vinterberg met Colin Firth, Léa Seydoux en Matthias Schoenaerts over de noodlottige reis van de Russische kernonderzeeër K-141 Koersk in augustus 2000. Pickx vroeg zich af waar Schoenaerts tegenwoordig zoal mee bezig is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Kursk’ is gebaseerd op ware feiten. De Russische onderzeeër was op 12 augustus 2000 op missie in de Barentszee toen het vaartuig zonk na enkele krachtige explosies aan boord. 118 bemanningsleden verloren het leven. De film speelt zich af tijdens de laatste uren van 23 zeemannen die de eerste explosies overleefden en wanhopig wachtten op hulp terwijl het zuurstofniveau bleef dalen.

In de hoofdrollen zien we Matthias Schoenaerts als luitenant-kapitein Mikahil Averin, Léa Seydoux als zijn vrouw Tanya Averina, Colin Firth als commodore David Russell en Max von Sydow als admiraal Vladimir Petrenko.

 

‘The Way of the Wind’

Schoenaerts werd de laatste jaren gekoppeld aan ‘The Way of the Wind’, het passieproject van Terrence Malick over het leven van Jezus Christus. De opnames gingen van start in 2019 op verschillende locaties, waaronder IJsland en Zuid-Italië, en werden afgerond in Rome. De cast zou onder meer bestaan uit Géza Röhrig, Joseph Fiennes, Ben Kingsley en Douglas Booth. De Britse acteur Adam Nagaitis, bekend van AMC-reeks 'The Terror'zou in de huid van de Zoon van God kruipen. Schoenaerts neemt de rol van diens apostel Petrus op zich. In 2020 werd Eleni Karaindrou aan boord gehaald om de filmmuziek te componeren.

‘The Way of the Wind’ zou verwijzingen bevatten naar het boek Job uit de Hebreeuwse Bijbel. Nu de film ingeblikt is, is Malick vermoedelijk gestart met de montage. Rond het project hangt echter nog een waas van mysterie. Het is allerminst duidelijk of de film ooit het levenslicht zal zien. Er is er geen andere informatie dan wat obscure beelden op de IMDb-pagina van de film, die Malick tonen met Aidan Turner en een ezel. Voorts liet één van de producenten zich ontvallen dat ‘The Way of the Wind’ een donkere blik op de Bijbel werpt.

‘Django’

Daarnaast heeft Schoenaerts nog een hoofdrol in de westernserie ‘Django’, waarin hij het scherm deelt met Nicholas Pinnock, Lisa Vicari en Noomi Rapace. De reeks is losjes gebaseerd op de veelgeprezen spaghettiwestern uit 1966 en biedt een frisse kijk op het traditionele genre. Zo zullen de vrouwelijke personages veel meer op de voorgrond treden.

De originele film (geregisseerd door Sergio Corbucci) is een cultklassieker, met Franco Nero in de titelrol. De film vertelt het verhaal van een revolverheld en een prostituee die betrokken raken bij een bittere vete tussen een clan van zuidelijke racisten en een bende Mexicaanse revolutionairen. Sinds de release heeft de film meer dan 30 onofficiële remakes geïnspireerd.

Het verhaal van de serie draait rond Django, gespeeld door Schoenaerts, die in het Wilde Westen van de jaren 1860 en 1870 naar zijn dochter Sarah zoekt. Acht jaar eerder heeft de man de moord op zijn familie meegemaakt en hij denkt dat Sarah de tragedie heeft overleefd. Zijn zoektocht brengt hem naar New Babylon, een stad van verschoppelingen met allerlei achtergronden, rassen en geloofsovertuigingen. Django ontdekt dat de stad is gesticht door zijn dochter Sarah (Lisa Vicari), die nu een volwassen vrouw is, en haar verloofde John Ellis (Nicholas Pinnock), met wie ze op het punt staat te trouwen. Wanneer vader en dochter worden herenigd, smeekt Sarah Django te vertrekken omdat ze vreest dat hij de veiligheid van New Babylon in gevaar brengt. Maar Django is ervan overtuigd dat de stad in gevaar is en wil Sarah geen tweede keer verliezen.

‘Django’ werd gefilmd in Boekarest, Roemenië, onder regie van Francesca Comencini. De reeks verschijnt op 17 februari 2023 op de Britse betaaltelevisiezender Sky Atlantic en streamingdienst NOW in het Verenigd Koninkrijk. De serie zal wellicht ook te zien zijn op betaalzender HBO in de VS.

‘The Old Guard 2’ en ‘Ruin’

Voorts is Schoenaerts nog in de weer met het vervolg van de Netflix-productie ‘The Old Guard’ en WOII-oorlogsfilm ‘Ruin’, met als tegenspeelster niemand minder dan Margot Robbie. Schoenaerts kruipt in de huid van een nazi-kapitein met het hart op de juiste plaats die het bloedige regime van Hitler wil omverwerpen en zich daarom tegen zijn eigen soldaten keert. Robbie speelt een vrouw die kon ontsnappen uit een naziconcentratiekamp. Regisseur Justin Kurzel sleutelt nog steeds aan de film, een releasedatum is nog niet bekend.

Bekijk ‘Kursk’ vanavond om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top