De genomineerden voor de Kastaars onder de loep

Series | De Kastaars, de televisieprijzen die dit jaar in het leven geroepen zijn, worden zaterdag uitgereikt. We gingen door de genomineerden van de prijzen, die niet enkel programma’s en BV’s, maar ook onbekende Vlamingen die in een programma meededen in de bloemetjes zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als we de nominaties van individuele deelnemers en afgeleide online reeksen meerekenen, dan is het programma ‘The Masked Singer’ het vaakst genomineerd voor de eerste editie van De Kastaars. Weinig verrassend, want het razend populaire programma brak het ene kijkcijferrecord na het andere. ‘The Masked Singer’ is genomineerd in de categorie Televisieprogramma, de VTM GO-reeks ‘Behind the Mask’ in de categorie Online Videoreeks en de onthulling van Conner Rousseau maakt kans op de prijs van Mediamoment van het jaar. Camille Dhont, a.k.a. Miss Poes, is dan weer genomineerd in de categorie Deelnemer. Eén van twee nominaties voor de zangeres, want ook haar docureeks ‘Welkom in mijn leven’ maakt kans op de Kastaar voor Online Videoreeks.

Nog een programma dat meermaals kans maakt, is ‘De Slimste Mens ter Wereld’, ter gelegenheid van de jubileumeditie nog eens de ‘Allerslimste’. De quiz greep naast een nominatie in de categorie Televisieprogramma, maar gastheer Erik Van Looy is wel genomineerd als Mediapersoonlijkheid. ‘De Slimste 20’ is ook genomineerd in de categorie Online Videoreeks en Bart Cannaerts, de verliezende finalist, maakt kans op de prijs voor Deelnemer. Danira Boukhriss Terkessidis, die het programma won maar naast een nominatie greep in die categorie, is wel genomineerd in de categorie Mediapersoonlijkheid, maar dat schrijven we eerder toe aan al haar andere verdiensten en niet zozeer aan die ene overwinning.

Eén kans

Ook het Play4-programma ‘De Mol’ maakt tweemaal kans op een prijs. Het is genomineerd in de categorieën Televisieprogramma en Mediamoment, meerbepaald voor de onverwachte wending toen Philippe als mol besloot om het programma te verlaten. Het was zonder twijfel een van de meest spraakmakende televisiemomenten van het jaar en dus een zeer goede kandidaat. Al zou ‘De Warmste Week’ misschien toch de meest verdiende winnaar zijn…

Opvallend is dat er maar één nominatie is voor de zender Canvas, en wel voor een sketch met Ella Leyers en Tine Embrechts waarmee een nieuw seizoen van ‘De Ideale Wereld’ werd aangekondigd. ‘De Ideale Wereld’ zelf strandde op de shortlist in de categorie Televisieprogramma en ook pleegmoeder Ingrid uit ‘Taxi Joris’ kon geen nominatie te pakken krijgen, dus blijft Canvas steken op één kans op een prijs.

Ook opvallend is dat alle genomineerden in alle categorieën uit de traditionele mediahuizen komen. Geen enkele onafhankelijke podcast kon een nominatie versieren. ‘Welcome to the AA’ behaalde enkel de shortlist. Bij de online videoreeksen wist Average Rob als enige onafhankelijke youtuber een nominatie te pakken te krijgen.

Bekijk de uitreiking van de Kastaars op zaterdag om 20u op Eén, VTM of Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top