Kan Elena Rybakina een tweede grandslamtitel winnen tegen Aryna Sabalenka?

Sport | Elena Rybakina bereidt zich voor op haar tweede grandslamfinale uit haar carrrière. Ze neemt het in de Australian Open op tegen Aryna Sabalenka. Rybakina is nog steeds een onderschatte tennisster, zelfs nadat ze vorig jaar Wimbledon wist te winnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elena Rybakina neemt het zaterdag op tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka in de finale van de Australian Open. De Russische domineerde in de halve finale in Melbourne tegen Victor Azarenka, die ze na twee sets huiswaarts stuurde. Daardoor wist ze haar tweede grandslamfinale te bereiken.

Geen punten

Rybakina heeft tot nu toe alleen maar kruimels achtergelaten voor haar tegenstanders in het toernooi. Dat is een straffe prestatie, want in het verleden kwam ze in Australië nooit verder dan de derde ronde. De 23-jarige verloor in zes wedstrijden nog maar een set tegen Danielle Collins in de achtste finales. In de volgende ronde maakte ze korte metten met de nummer één van de wereld Iga Swiatek.

De winnares van vorig jaar op Wimbledon wordt nog steeds niet naar waarde geschat in de tenniswereld. Komt dit door haar persoonlijkheid, of door het feit dat ze 25ste staat op de ranking? Maar dat is geen juiste weerspiegeling van de feiten. Vorig jaar kregen de tennissters geen punten, omdat de organisaties besloten dat Russen en Wit-Russen door de oorlog geen punten kregen. Anders stond Rybakina zeker in de top tien.

Meer ervaring

Rybakina, die sinds 2018 ook de Kazachste nationaliteit heeft, trok er zich echter niets van aan. Ze gaat verder op haar elan en maakt indruk op de Australian Open. Ze verklaart haar goede vorm en waarom ze zich nu wel kan doorzetten in Australië. "Ik heb nu meer ervaring. We zullen zien hoe het gaat: ik zal vechten, zal mijn best doen en ik hoop te winnen."

Het belooft een pittige partij te worden. Rybakina staat bekende omwille van haar verwoestende opslag. Ze wist al 44 aces te slaan in het toernooi. Sabalenka zal dus zeer geconcentreerd voor de dag moeten komen. Rybakina is ondertussen uitgegroeid tot een van de beste ter wereld, maar Sabalenka zal na drie verloren halve finales op rij in een grandslamtoernooi haar huid zeer duur verkopen.

Volg de Australian Open zaterdag 28 januari vanaf 09u30 op Eurosport 1 beschikbaar in het tv-basispakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top