Michael Vanthourenhout hervat in Flandriencross

Wielersport | Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) hervat morgen de competitie in de Flandriencross van Hamme. De kersverse Belgische kampioen reed na het behalen van zijn titel in Lokeren op 15 januari nog de uitgeregende Weversmisdagcross in Otegem maar werd in aanloop naar de wereldbekercross van Benidorm, afgelopen zondag, ziek en moest zo verstek geven in Spanje.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Hij kreeg de nacht voor de cross in Benidorm plots griep en maakte koorts. Daarom lieten wij Michael niet starten en keerde hij naar huis. Gisteren trainde Michael voor het eerst. Het werd een sessie die zowat twee uur duurde. Vandaag stond er een training achter de brommer op zijn programma", geeft manager Jurgen Mettepenningen mee.

Hamme staat wel op de agenda van de Europese en Belgische kampioen. De oversteek naar het Franse Besançon, waar zondag de slotrace van de wereldbeker plaatsvindt, wordt niet gemaakt. "Het is belangrijk dat Michael in aanloop naar het wereldkampioenschap van volgende week toch nog wat competitieritme kan inlassen. Dat zal dus gebeuren in de Flandriencross van Hamme. Wat betreft de cross in Besançon had Michael wel een selectie ontvangen maar we kozen ervoor die wedstrijd links te laten liggen. Wij mogen onze renner na zijn ziekte zeker niet te veel belasten", besluit Mettepenningen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top