Duitsland plaatst zich als eerste voor finale WK hockey

Sport | Duitsland heeft zich vandaag als eerste land geplaatst voor de finale van het WK veldhockey voor mannenteams in India. De Duitsers versloegen in de halve finales in het Kalinga Stadium in Bhubaneswar Australië met 4-3. De Red Lions spelen later vandaag (14.30 uur Belgische tijd) hun halve finale tegen Nederland.

Door Belga

Deel dit nieuws

Via doelpunten van Jeremy Hayward (11., pc) en Nathan Ephraums (26.) stond Australië bij de rust 2-0 voor. Duitsland knokte echter terug, via strafcorners van Gonzalo Peillat (42., pc en 51., pc). Blake Govers (57., pc) leek de Aussies toch weer de zege te bezorgen, maar dat was buiten die dekselse Peillat (58., pc) gerekend. Via een ultieme treffer van Niklas Wellen (59.), op enkele tellen van het einde van de reguliere speeltijd, ging Duitsland zelfs nog met de winst aan de haal.

Als de Belgische hockeymannen zich voor de finale plaatsen, komen ze voor de tweede maal dit WK uit tegen Duitsland. Beide teams hielden elkaar tijdens de groepsfase in evenwicht (2-2).

De Red Lions rijgen al jaren de trofeeën aan elkaar. Ze werden achtereenvolgens wereldkampioen (2018), Europees kampioen (2019) en olympisch kampioen (2021). De structuur staat er sinds de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Topspelers als Vincent Vanasch, Tom Boon en Arthur Van Doren gaan al ettelijke jaren mee.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top