Julien Duranville naar Dortmund, Standard shopt bij Club Brugge

Sport | De wintermercato draait op volle toeren, want de clubs hebben nog tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Pickx giet de geruchten en de officiële transfers in een handig dagoverzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RSC Anderlecht heeft Julien Duranville verkocht aan Borussia Dortmund. De 16-jarige flankaanvaller werd voorgesteld bij Borussia Dortmund, waar hij voor 4,5 jaar tekende. De jonge Belg zou inclusief bonussen ongeveer 13 miljoen euro opleveren. Paars-wit bedong ook een doorverkooppercentage in de deal. Wesley Hoedt vertrekt ook nog. De Nederlander wordt volgens Britse media definitief doorgesluisd naar Watford. Sebastiano Esposito trekt wellicht naar Bari, terwijl Marco Kana, Killian Sardella en Noah Sadiki het seizoen zullen uitdoen bij de Brusselaars.

De Belgische recordkampioen gaat zich ook nog versterken en Harry Toffolo staat hoog op het verlanglijstje. De 27-jarige Engelse linksachter is invaller bij Nottingham Forest en geniet ook interesse van Hull City.

Standard staat op zijn beurt op het punt om Ibe Hautekiet weg te halen bij Club Brugge. De 20-jarige centrale verdediger zou voor 4,5 jaar tekenen bij de Rouches. KRC Genk heeft Andras Nemeth verkocht aan Hamburger SV. De 20-jarige aanvaller, die een aflopend contract had, zou nog 1 miljoen euro hebben opgebracht.

Bij Union SG gaat Dante Vanzeir weldra zijn transfer afronden richting New York Red Bulls. Yorbe Vertessen van PSV is een topkandidaat om hem op te volgen. PSV-trainer Ruud van Nistelrooy liet op zijn perspraatje verstaan dat de Belg op huurbasis de club mag verlaten. Royal Antwerp FC wordt ook al een tijdje genoemd. Ook KV Kortrijk wil een Belg terughalen naar de Belgische competitie. De Kerels hopen Daam Foulon weg te halen bij de Italiaanse club Benevento.

Franse media melden dat AS Monaco een bod neerlegde voor Sambi Lokonga. Ze boden 8 miljoen euro, maar dat werd snel in de prullenbak gegooid. De ex-speler van Anderlecht blijft tot komende zomer bij Arsenal. De Engelse leider dacht desondanks nog aan een extra middenvelder. Zij deden volgens transferspecialist Fabrizio Romano een bod van 65 miljoen euro op Moises Caicedo. De middenvelder van Brighton & Hove Albion speelde in het verleden voor Beerschot.

De Italiaanse eersteklasser Empoli heeft een nieuwe Belg vastgelegd. Het maakte de komst van Noah Stassin bekend. Hij komt over van sc Heerenveen en wordt er ploegmaat van Koni De Winter. In Nederland werd Alfred Schreuder ontslagen na nieuw puntenverlies bij Ajax. John Heitinga neemt over als interim-trainer en de Amsterdammers zullen de komende dagen of weken een opvolger aanstellen.

Tot slot ook nog een nieuwtje over het vrouwenvoetbal. Gouden Schoen Nicky Evrard zou komende zomer de overstap kunnen maken van OHL naar Chelsea. Zij kan daar een contract voor drie seizoenen ondertekenen.

Volg de Jupiler Pro League heel het seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League. Ook de Bundesliga, de Serie A en La Liga kan je via Eleven Sports volgen. De UEFA Champions League beleef je op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de optie Pickx Sports.

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top