Marianne Vos verlengt tot eind 2025 bij Jumbo-Visma

Wielersport | De Nederlandse wielervedette Marianne Vos blijft haar ploeg Jumbo-Visma trouw. Ze ondertekende vrijdag een contractverlenging tot 31 december 2025.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 35-jarige Vos kwam begin 2021 bij het pas opgerichte Nederlandse topteam. Daarvoor reed ze bij het Poolse CCC-Liv. Ze behaalde in het geel-zwarte tenue al vijftien zeges waaronder vorig jaar twee ritten in de Giro en de Tour (waar ze ook de puntentrui veroverde). Nog op haar indrukwekkende erelijst prijken onder meer drie wereldtitels op de weg (2006, 2012, 2013), een olympische titel op de weg (2012) en de piste (2008, puntenkoers), de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, vijf keer de Waalse Pijl en acht wereldtitels veldrijden.

"Ik heb nog steeds heel veel plezier in het fietsen", zegt Marianne Vos. "Ik geniet van het samen koersen en het strijden voor de winst als team. Het vrouwenwielrennen is de laatste jaren dermate sterk geprofessionaliseerd dat ik nog steeds nieuwe uitdagingen ontdek. En ook op persoonlijk vlak ontwikkel ik me nog altijd. Ik ben enorm gemotiveerd om hard te trainen om zo het allerbeste uit mezelf halen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top