Peter Sagan begint aan laatste jaar in WorldTour en mikt in 2024 op olympische MTB-race

Wielersport | Voor Peter Sagan wordt 2023 het laatste jaar in de WorldTour. Dat maakte hij bekend in een videoboodschap. De drievoudige wereldkampioen op de weg hoopt volgend jaar te kunnen deelnemen aan de olympische mountainbikewedstrijd in Parijs.

Door Belga

Deel dit nieuws

Sagan is momenteel met zijn Franse ploeg TotalEnergies aan de slag in de Argentijnse Ronde van San Juan. Hij werd er woensdag nog tweede in de vierde etappe, achter Fernando Gaviria. De Slovaak stoomt zich in Argentinië klaar voor een laatste wegseizoen op het hoogste niveau. "Dit is mijn laatste jaar als prof op de weg", zegt Sagan in een gisteren op zijn 33e verjaardag opgenomen filmpje. "Ik blijf volgend jaar zeker bij TotalEnergies en ga mij dan meer focussen op kwalificatie voor de olympische mountainbikewedstrijd. Ik zal nog enkele kleinere koersen rijden maar geen WorldTour meer."

Sagan werd wereldkampioen in 2015, 2016 en 2017. Hij won zeven keer de groene trui in de Ronde van Frankrijk en behaalde er twaalf etappezeges. Ook in de Giro (twee ritten en puntentrui) en Vuelta (vier ritten) was de Slovaak succesvol. Op zijn klassieke erelijst prijken onder meer de Ronde van Vlaanderen (2016), Parijs-Roubaix (2018), Gent-Wevelgem (2013, 2016 en 2018) en de E3 (2014).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top