De UEFA Champions League keert terug voor knock-outfase op Pickx+ Sports

Sport | De UEFA Champions League schiet op dinsdag 14 en woensdag 15 februari weer op gang met de heenwedstrijden van de knock-outfase. De loting heeft een aantal mooie wedstrijden opgeleverd, die allemaal te zien zijn op Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De UEFA Champions League hervat deze dinsdag in stijl met een titanenduel tussen Paris Saint-Germain en Bayern München. Het belooft een spannende confrontatie te worden tussen twee topfavorieten van de competitie, en niets minder dan een herhaling van de finale van 2020 die door de Beierse club werd gewonnen. De Parijzenaren, die het seizoen daarop in de kwartfinale revanche namen, zullen dit duel waarschijnlijk met iets minder vertrouwen aanvatten dan hun tegenstanders.

Een finale avant la lettre

De spelers van Christophe Galtier hebben inderdaad net een heuse tegenvaller moeten verwerken met de dijbeenblessure van Kylian Mbappé, die niet op tijd hersteld zal zijn voor het duel tegen Bayern. Door de afwezigheid van de huidige topscorer in de Champions League (7 doelpunten, net als Mohamed Salah) zal PSG moeten vertrouwen op hun andere aanvallende troeven en op de genialiteit van spelers als Lionel Messi en Neymar om te proberen de Beierse verdediging aan het wankelen te brengen. FC Bayern München maakte er korte metten mee in de groepsfase en scoorden een indrukwekkende 18 op 18 in een nochtans zware groep met onder meer Internazionale en FC Barcelona.

Tegelijkertijd zullen AC Milan en zijn Belgen, die het moeilijk hebben in de competitie, thuis tegen Tottenham Hotspur hun kwalificatie voor de kwartfinales veilig willen stellen. Milan stootte door in een relatief gemakkelijke groep, terwijl Spurs dankzij een overwinning in Marseille op de laatste speeldag in de groepsfase als eerste waren geëindigd in een eerder sterke groep.

Club droomt van een nieuwe knalprestatie

Club Brugge, de eerste Belgische club die zich kwalificeerde voor de 1/8 finales sinds KAA Gent in 2015, neemt het woensdag op tegen Benfica. Uiteindelijk werd blauw-zwart tweede in hun groep en oogstte het heel wat respect in Europa door zeges tegen FC Porto, Atlético Madrid en Bayer Leverkusen. Brugge hoopt natuurlijk deze nu al historische reeks voort te kunnen zetten. Maar sinds de groepsfase in de Champions League heeft Brugge, ondertussen met Scott Parker als nieuwe coach, het moeilijk in de competitie. De spelers zullen op hun best moeten zijn als ze willen winnen tegen de ploeg uit Lissabon, de verrassende groepswinnaar in een poule met PSG en Juventus.

Borussia Dortmund staat dan weer voor een zware uitdaging met een wijdstrijd tegen Chelsea. De club van Thomas Meunier, die ondertussen Thorgan Hazard heeft uitgeleend aan PSV, wil eerst thuis het verschil maken voordat ze afreizen naar Stamford Bridge. De Blues wonnen hun groep met gemak en staan weliswaar pas tiende in de Premier League maar ze hebben tijdens de afgelopen wintermercato met meer dan 300 miljoen euro waanzinnige uitgaven gedaan en zullen ongetwijfeld een harde noot om kraken zijn. De Londense club heeft zijn spaarpotje opengebroken om onder andere de Argentijnse WK-sensatie Enzo Fernandez en de Oekraïense vleugelspeler Mykhailo Mudryk, een van de revelaties van de groepsfase die werd overgenomen van Sjachtar Donetsk, aan te kopen.

De heenwedstrijden van de achtste finales in februari op Pickx+ Sports:

Dinsdag 14 februari

Woensdag 15 februari

Dinsdag 21 februari

Woensdag 22 februari

Volg de UEFA Champions League, inclusief de eerste wedstrijd van de 1/8e finales tussen Borussia Dortmund en Chelsea FC op woensdag 15 februari, exclusief in het Nederlandstalig tv-aanbod, met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

De wedstrijd PSG-Bayern is uitzonderlijk beschikbaar voor alle Proximus tv-klanten op de zender Pickx Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top