Prinses Amalia maakt kennis met Caribisch Nederland

Films | De officiële kennismaking van de 19-jarige Nederlandse prinses Amalia met het Caribisch deel van Nederland begint vandaag. Samen met haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima komt de Prinses van Oranje vanmiddag lokale tijd aan op het vliegveld van Bonaire.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bonaire is het eerste eiland dat het koninklijk gezelschap bezoekt. Vanaf daar reizen ze naar Aruba, Curaçao, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba. Dat 'eilandhoppen' doen ze met het vliegtuig. Behalve van Aruba naar Curaçao: dan varen het koningspaar en de prinses mee met Zr. Ms. Holland, een patrouilleschip van de Koninklijke Marine.

Verder staat de reis, die duurt tot en met 9 februari, voornamelijk in het teken van het slavernijverleden, de bewoners, de cultuur en natuurbehoud. Zo bezoekt het gezelschap onder meer Landhuis Knip, de voormalige plantage op Curaçao, waar in 1795 de slavenopstand begon, en een voormalige suikerplantage. Op Sint-Maarten wordt aandacht besteed aan de opbouw van het eiland na de verwoestingen door orkaan Irma in september 2017.

Koning Willem-Alexander maakte in 1987 een gelijkaardige reis met zijn ouders op 18-jarige leeftijd, toen hij nog prins was. In 1992 was het de beurt aan zijn broers Friso en Constantijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top