Alexander Blockx naar finale juniorentoernooi op de Australian Open

Sport | Alexander Blockx (ITF-10) heeft zich vrijdag voor de finale van het juniorentoernooi geplaatst op het Australian Open. De zeventienjarige Antwerpenaar, derde reekshoofd op het hardcourt in Melbourne, deed dat door de Chinees Zhou Yi (ITF-25) in 1 uur en 15 minuten met 6-4 en 6-1 te verslaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Om de titel geeft Blockx zijn Amerikaanse leeftijdsgenoot Learner Tien (ITF-27) partij. Die plaatste zich voor de finale door de Pool Tomasz Berkieta (ITF-36) met 6-4 en 6-2 te verslaan.

Blockx is de eerste Belgische finalist bij de jongens junioren op het Australian Open. Bij de meisjes deden An-Sophie Mestach, winnares in 2011 en Sofia Costoulas, vorig jaar runner-up, het hem voor. Twee keer won een Belg het juniorentoernooi bij de jongens op een Grand Slam: Jacky Brichant in 1947 en Kimmer Coppejans in 2012, allebei op het gravel van Roland-Garros.

Vrijdag komt Blockx ook nog in actie in de finale van het dubbelspel. Daarin staat hij met de Braziliaan Joao Fonseca tegenover de Amerikaanse zevende reekshoofden Learner Tien en Cooper Williams. Blockx en Fonseca vormen het eerste reekshoofd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top