Dertien Waalse gemeenten verbieden voorlopig rallysport: Rally van Hannuit geannuleerd

Sport | Dertien gemeenten in de Condroz schorten tot nader order alle rallywedstrijden op hun grondgebied op. Dat heeft de burgemeester van Hannuit, Manu Douette, aan Belga gezegd. De Rally van Hannuit, die gepland was op 13 maart, zal dit jaar dus niet doorgaan. Ook de Rally van Borgworm (Waremme), een evenement in Abolens en etappes van de Condroz-rally komen dit jaar in gevaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

De burgemeesters zijn van oordeel dat de wetgeving rond de organisatie van autorally's achterhaald is. Daarom hebben ze beslist om alle rally's voorlopig gedurende een jaar op te schorten. De dertien gemeenten in kwestie zijn Berloz, Braives, Burdinne, Donceel, Faimes, Geer, Hannuit (Hannut), Lincent, Oreye, Remicourt, Verlaine, Borgworm (Waremme) en Wasseiges.

Bij een ongeval tijdens de Condroz-rally in november kwamen twee mensen om het leven toen een wagen van de baan ging in Moha, in de gemeente Wanze. "Alle verantwoordelijkheid ligt bij de persoon die de toelating ondertekent om de auto's te laten passeren", zegt Douette. "Het koninklijk besluit dat de organisatie van autorally's regelt, moet herzien worden. We hebben gevraagd om een werkgroep op te richten die in januari voor het eerst had moeten samenkomen, maar die vergadering werd op het federale niveau uitgesteld."

"We gaan dus een lokale groep creëren", zegt de burgemeester van Hannuit. "En we zullen voorstellen doen. In afwachting daarvan zal er geen enkele wedstrijd meer plaatsvinden op ons grondgebied."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top