Gauthier Onclin blijft kalm na kwalificatie voor kwartfinales van de BW Open

Sport | De 21-jarige Gauthier Onclin (ATP 338) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in Louvain-la-Neuve (hard/145.000 dollar). Hij kegelde de ervaren Let Ernests Gulbis, voormalig nummer 10 van de wereld, met 6-7 (6/8), 6-2 en 6-3 uit het toernooi.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben blij dat ik niet meeging in zijn spel. Ik probeerde op mezelf te focussen", verklaarde Gauthier Onclin, die verwees naar het herhaaldelijk discussiëren van zijn opponent op het court. "Qua tennis was het een zeer goede wedstrijd. Ik ben tevreden dat ik de controle heb behouden na een eerste set waarin ik met 4-1 leidde maar in de tiebreak verloor. Dit is een mijlpaalwedstrijd voor mij. Ik won na een lange, harde strijd. Ik ben een rustig persoon, ik wil niet euforisch zijn als alles goed gaat maar ik wil ook niet down zijn als ik verlies. Dit is allemaal het werk van het team rond me."

Onclin knokte zich via de kwalificaties op de hoofdtabel, nadat hij zondag het ITF-toernooi in het Franse Bressuire op zijn naam schreef. Hij speelde negen matchen in negen dagen. "Het is zo'n plezier om hier te zijn dat je vermoeidheid of blessures vergeet", stelde Onclin, die het morgen opneemt tegen de Japanner Kaichi Uchida (ATP 198). "Ik wil op dit elan voortgaan en vooral plezier maken voor veel mensen die ik ken en het Belgische publiek. Ik wil alles geven zodat ik geen spijt heb."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top