Geblesseerde Allemand mist EK-kwalificatiematchen van de Belgian Cats tegen Duitsland en Noord-Macedonië

Basketbal | Julie Allemand (26) ontbreekt vanwege een hamstringblessure in de komende EK-kwalificatiewedstrijden van de Belgian Cats tegen Duitsland (9 februari in Wolfenbüttel) en Noord-Macedonië (12 februari in Skopje). De spelmaakster is waarschijnlijk drie tot vier weken out. Dat heeft de Belgische basketbalbond bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Allemand blesseerde zich gisteren voor de pauze in de heenmatch van de achtste finale van de EuroCup tussen haar ploeg ASVEL Lyon-Villeurbanne en ACS Sepsi-SIC uit Roemenië (91-76). In 15:48 op het parket had ze indruk gemaakt met tien punten en negen assists.

Eind vorig jaar was Allemand een maand buiten strijd met een blessure aan de enkel. Ze ontbrak daardoor ook al in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Macedonië (112-41 zege) en Bosnië-Herzegovina (100-60 zege).

De Belgian Cats willen zich volgende maand verzekeren van een ticket voor het komende EK, dat in juni in Israël en Slovenië plaatsvindt. De duels met Duitsland en Noord-Macedonië zijn de laatste van de EK-kwalificatiecampagne. België staat momenteel aan de leiding in groep A met 7 punten, evenveel als Duitsland. Bij een zege tegen de Duitsers zijn de Belgian Cats zeker van kwalificatie.

De tien groepswinnaars en de beste vier runners-up plaatsen zich voor het EK.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top