Kangoeroes Mechelen lijdt tiende nederlaag in elf matchen in de EuroLeague

Basketbal | Kangoeroes Mechelen heeft donderdag een 61-75 nederlaag geleden tegen Perfumerias Avenida uit het Spaanse Salamanca op de elfde speeldag in de EuroLeague basketbal voor vrouwenteams.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de rust keek de thuisploeg tegen een nipte 36-37 achterstand aan in Sporthal De Schalk in Willebroek. In het derde kwart (8-19) maakten de bezoekers het verschil.

Bij Mechelen was Morgan Bertsch de topschutter met 24 punten. Verder lukte de Amerikaanse acht rebounds.

In elf wedstrijden trok Mechelen nog maar een keer aan het langste eind. Op 10 november won het team van coach Arvid Diels met 77-67 van Girona. Mechelen blijft in het klassement van groep B achtste en laatste met 12 punten. Kwalificatie voor de kwartfinales was al niet meer mogelijk, enkel de top vier stoot door.

In de EuroCup verloor het Venezia van Antonia Delaere (5 ptn, 1 rebound, 1 assist) met 83-68 van Elitzur Holon in de heenmatch van de achtste finales. Elitzur Ramla staat dicht bij de kwartfinales na een 85-63 zege tegen Gorzow. Maxuella Lisowa Mbaka droeg met 2 punten, 2 rebounds en 2 assists bij aan de overwinning. Met 7 punten, 1 rebound en 1 assist kon Serena-Lynn Geldof niet vermijden dat haar team Zaragoza met 69-66 verloor bij Lublin. Hind Ben Abdelkader en Villeneuve d'Ascq wonnen tot slot met 66-74 van Pécs. De Belgian Cat lukte 2 punten, 3 rebounds en 6 assists.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top