David Goffin: "Beter gespeeld dan gisteren op de BW Open en morgen wordt nog beter"

Sport | David Goffin (ATP 50) heeft zich donderdag verzekerd van een stek in de kwartfinales van de BW Open, het Challengertoernooi in Louvain-la-Neuve (hard/145.000 dollar). De Belgische nummer 1 was met tweemaal 6-4 te sterk voor de Portugees Frederico Ferreira Silva (ATP 202).

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik was beter dan gisteren en ik hoop dat het morgen (vrijdag) nog beter zal zijn", zei de Luikenaar, die over het algemeen tevreden was over zijn prestatie. "Ik speelde intelligent zonder in de problemen te komen op mijn opslag. Ik realiseerde twee keer een break, en had nog een paar kansen. In een wedstrijd zijn er altijd spannende momenten. Met een betere opslag was ik misschien iets sneller klaar geweest. Ik slaagde erin agressief te zijn om hem te kloppen. Er waren wat meer rally's dan gisteren, wat goed was."

Twee breaks volstonden voor Goffin om door te stoten naar de kwartfinales. Daarin neemt hij het vrijdag op tegen de Duitser Yannick Hanfmann (ATP 128). Het wordt hun eerste ontmoeting op het circuit. "Hij heeft zware en cleane slagen. Hij is groot en serveert goed", zei Goffin over zijn volgende opponent. "Hij houdt ervan om tijd te hebben om uit te halen. Het doel is om hem in beweging te krijgen en ervoor te zorgen dat hij niet in een goede positie komt om met zijn slagen uit te pakken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top