Sabalenka verslaat Linette en volgt Rybakina naar finale van de Australian Open

Sport | Aryna Sabalenka (WTA 5) heeft zich als tweede speelster geplaatst voor de finale van de Australian Open. De Wit-Russin versloeg op het hardcourt in Melbourne de Poolse Magda Linette (WTA 45) in de halve finale in twee sets: 7-6 (7/1) en 6-2. De partij duurde 1 uur en 35 minuten. In de finale wacht de Kazachse Elena Rybakina (WTA 25).

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was de vierde maal dat de 24-jarige Sabalenka zich bij de laatste vier schaarde op een Grand Slam. De drie voorgaande keren (Wimbledon 2021 en de US Open 2021 en 2022) waren die halve finales telkens het eindstation maar nu bereikt ze dus wel de finale. De Wit-Russin rekende in de derde ronde in Melbourne met haar voormalige dubbelpartner Elise Mertens af.

De 30-jarige Linette raakte bij haar zes vorige deelnames aan de hoofdtabel in Melbourne nooit verder dan de derde ronde (2018). Ook op de andere grandslamtoernooien was de derde ronde haar beste resultaat.

De 23-jarige Rybakina, vorig jaar winnares van Wimbledon, haalde het eerder in de eerste halve finale na 1 uur en 43 minuten tennis in twee sets (7-6 (7/4) en 6-3) van de Wit-Russin Victoria Azarenka (WTA 24). De in Moskou geboren Rybakina speelt al een hele Australian Open op hoog niveau. Ze verloor op weg naar de finale slechts een set en schakelde in de achtste finales de Poolse nummer 1 van de wereld Iga Swiatek uit. Rybakina is aan haar vierde Australian Open op de hoofdtabel bezig. Haar beste resultaat tot dusver was een plaats in de derde ronde bij haar debuut in 2020.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top