Mechelen-Kempen ontvangt record buitenlandse investeringen

Nieuws | De regio Mechelen-Kempen heeft in 2022 bijna 1,5 miljard euro aan buitenlandse investeringen ontvangen. "Dat is meer dan de totale buitenlandse investeringen van de laatste vijf jaar samen", meldt werkgeversorganisatie Voka.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vooral Pfizer en Sanofi deden vorig jaar een stevige duit in het zakje, zo berekende Voka op basis van cijfers bij Flanders Investment & Trade (FIT). In totaal gaat het om 1,47 miljard euro aan investeringen, waarvan 1,2 miljard euro rond Mechelen en 273 miljoen euro rond Turnhout.

"Het gaat om 35 grote investeringsprojecten", duidt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. "Al die projecten zijn in 2022 goedgekeurd en zullen de komende tijd worden uitgevoerd. Beide regio's zijn samen goed voor bijna 30 procent van alle investeringen in Vlaanderen. Dat is ongezien."

De helft van alle investeringsprojecten ging naar de bouw van nieuwe vestigingen. De andere helft betreft uitbreidingen en overnames. Alles samen goed voor meer dan 700 bijkomende jobs.

Het record voor de regio is vooral te danken aan Pfizer. Dat bedrijf investeerde 1,2 miljard euro in de site in Puurs-Sint-Amands. Een andere farmareus, Sanofi, investeerde dan weer 120 miljoen euro in Beerse voor de productie van biologische geneesmiddelen. Voor de rest deden de meeste investeringen zich voor in de IT- en voedingssector.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top