Alexander Blockx plaatst zich voor de finale van het dubbelspel bij de junioren op de Australian Open

Sport | Alexander Blockx heeft zich donderdag, in zijn derde match van de dag, geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de Australian Open bij de junioren. De zeventienjarige Antwerpenaar versloeg in de halve finale, aan de zijde van de Braziliaan Joao Fonseca, de Australiërs Copper Errey en Marcus Schoeman na een uur en 34 minuten tennis in twee sets (7-5 en 7-6 (7/1)).

Door Belga

Deel dit nieuws

In de finale nemen Blockx en Fonseca, samen het topreekshoofd in het dubbelspel bij de junioren in Melbourne, het op tegen de Amerikanen Learner Tien en Cooper Williams. Zij zijn samen het zevende reekshoofd en klopten in hun halve eindstrijd de Italiaan Federico Bondioli en de Sloveen Matic Kriznik met twee keer 6-3.

Blockx kwam eerder donderdag al twee keer in actie. In het dubbelspel won hij met Fonseca in de kwartfinales na een supertiebreak (4-6, 6-1 en 10/4) van de Oekraïner Volodymyr Iakubenko en de Est Oliver Ojakaar.

En in het enkelspel beukte Alexander Blockx (ITF 10) de weg naar de halve finales open dankzij een overwinning in drie sets (6-7 (7/9), 7-6 (7/5) en 6-3) tegen zijn dubbelpartner Fonseca. De Chinees Yi Zhou (ITF 25) is vrijdag zijn tegenstander in de halve eindstrijd van het enkelspel. Die versloeg in de kwartfinale het Zwitserse topreekshoofd Kilian Feldbausch (ITF 5).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top