Rechtbank Antwerpen - Vonnis over expediteur die info lekte aan criminele milieu uitgesteld

Nieuws | De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het vonnis tegen een voormalig logistiek bediende bij een Antwerps expeditiebedrijf uitgesteld naar 16 februari. Yeliz G. had de identiteitsgegevens van een planner in de haven doorgespeeld aan het criminele milieu.

Door Belga

Deel dit nieuws

De feiten kwamen vorig jaar aan het licht tijdens het onderzoek naar de gekraakte berichtendienst Sky ECC. De speurders troffen een groepschat aan tussen vier pins. Een van de gebruikers werkte bij een havenbedrijf en kreeg de vraag om informatie over een planner door te spelen. De andere deelnemers aan de chat wilden de man onder druk zetten om hen te helpen bij de invoer van verdovende middelen. De identiteitsgegevens van de planner werden ook effectief doorgespeeld.

De pins die aan de chat hadden deelgenomen, werden geïdentificeerd als Zakaria D., Mohamed O. en Yeliz G. De identiteit van de vierde deelnemer kon nog niet achterhaald worden. Omdat de dreiging voor de planner accuut was, besloten de speurders om de drie meteen op te pakken.

Mohamed O. ontkende alles. Zakaria D. kon niet worden aangetroffen en verblijft vermoedelijk in Dubai. Yeliz G. ontkende eerst en minimaliseerde vervolgens haar betrokkenheid. Ze besefte niet dat ze iets verkeerds had gedaan en wist niet hoe de door haar bezorgde info nuttig kon zijn. Uit de inhoud van haar dagboek bleek volgens de procureur dat ze goed op de hoogte was van de criminele activiteiten van de anderen. Ze gaf ook uit eigen beweging informatie over containers door en deed zelf een suggestie over een makkelijk op te zetten cocaïnelijn.

Het openbaar ministerie vorderde veertig maanden cel tegen Yeliz G. Voor Zakaria D. en Mohamed O. werd vier jaar en veertig maanden cel gevorderd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top