Nicky Evrard "heel trots" op bekroning: "EK was denk ik doorslaggevend"

Voetbal | Doelvrouw Nicky Evrard kaapte woensdagavond in Antwerp Expo op de 69e editie van het Gala de Gouden Schoen weg voor de beste Belgische voetbalster van het voorbije jaar. Het sluitstuk van Oud-Heverlee Leuven bleef Tessa Wullaert (Anderlecht/Fortuna Sittard) en haar ploeggenote Sari Kees voor. "Ik ben heel trots dat ik hier als winnares mag zitten" reageerde Evrard op het persmoment na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik had een voorgevoel dat ik hoog zou eindigen maar dacht niet dat ik zou winnen", bekende Evrard, die ook erg blij was met de verkiezing van haar mannelijke collega in doel Simon Mignolet. "Het is uniek dat ik hier kan zitten met een andere keeper."

Evrard ruilde afgelopen zomer AA Gent voor OH Leuven, de huidige koploper in de Lotto Super League. Als doelvrouw van de Belgische voetbalvrouwen schreef ze in 2022 mee vaderlandse sportgeschiedenis. De Red Flames bereikten op het EK een historische plaats in de kwartfinales en hadden dat nadrukkelijk te danken aan de 27-jarige Evrard. "Dat toernooi was denk ik wel doorslaggevend in mijn Gouden schoen nu. Het was sowieso een heel mooi jaar voor het Belgisch vrouwenvoetbal, met die kwartfinaleplaats."

"Mijn droom is nu om een toptransfer te maken, hopelijk deze zomer. Ik ben wel fan van de Engelse competitie", aldus de Red Flame, die toegaf een mogelijke titel met OHL te verkiezen boven deze Gouden Schoen. "Ook Sari zei al er zo over te denken, dat typeert onze ploeg wel. Onze ultieme droom is om kampioen te spelen maar makkelijk zal dat niet worden. De play-offs worden binnenkort cruciaal. Anderlecht is heel ervaren en een taaie tegenstander."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top