De Bruyne verkozen als Beste Belg in het buitenland

Voetbal | Kevin De Bruyne is woensdagavond in Antwerp Expo op de 69e editie van het Gala van de Gouden Schoen voor de derde maal verkozen tot Beste Belg in het buitenland. De middenvelder van Manchester City haalde het voor zijn voormalige ploegmaat bij KRC Genk, Real Madrid-doelman Thibaut Courtois. Leandro Trossard, die Brighton enkele dagen geleden inruilde voor Arsenal, maakt de top drie vol.

Door Belga

Deel dit nieuws

De verkiezing van Beste Belg in het buitenland draaide na 2022 uit op een tweestrijd tussen De Bruyne, na een alweer uitmuntend jaar bij City, en Courtois, die Real met een zinderende prestatie in de finale tegen Liverpool de Champions League schonk. De middenvelder haalde het uiteindelijk voor de doelman.

Trossard eindigt knap als derde. Cyriel Dessers (Feyenoord/Cremonese), in België geboren en getogen maar Nigeriaans international, en Amadou Onana (Lille/Everton) vervolledigen de top vijf.

De 31-jarige De Bruyne was tweemaal eerder Beste Belg in het buitenland, in 2015 (bij VfL Wolfsburg en Manchester City) en 2016 (bij Manchester City). De 30-jarige Courtois kreeg de bekroning ook tweemaal eerder, in 2013 (bij Atlético Madrid) en 2014 (bij Atlético Madrid en Chelsea). De twee voorbije jaren (2020 en 2021) triomfeerde Romelu Lukaku, de drie keer daarvoor (2017, 2018 en 2019) Eden Hazard.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top