Bilal El Khannous wint nipt voor De Ketelaere trofee van Belofte v/h Jaar

Jupiler Pro League | Bilal El Khannous is woensdagavond in Antwerp Expo op de 69e editie van het Gala van de Gouden Schoen verkozen tot Belofte van het Jaar. De 18-jarige middenvelder van competitieleider KRC Genk haalde het voor Charles De Ketelaere, die Club Brugge afgelopen zomer inruilde voor AC Milan, en Matisse Samoise (AA Gent).

Door Belga

Deel dit nieuws

El Khannous groeide de voorbije maanden uit tot sterkhouder op het middenveld van Genk, waarmee hij de Jupiler Pro League aanvoert. Het leverde de middenvelder zelfs een selectie voor het WK in Qatar op, afgelopen najaar. Niet voor België, waar hij geboren en getogen is, maar voor het land van zijn voorouders Marokko.

De 21-jarige De Ketelaere kreeg op de twee voorbije edities (2020 en 2021) de trofee voor Belofte van het Jaar en eindigt nu als tweede, met amper een punt minder dan El Khannous (355 tegen 354). Na een nieuwe landstitel met Club Brugge versierde hij afgelopen zomer een toptransfer naar AC Milan - waar hij zich voorlopig nog niet kan doorzetten.

De onvermoeibare Samoise (21), die bij AA Gent de flank op en af draaft, maakt het podium vol. Nadien volgen twee spelers van RSC Anderlecht: de 21-jarige Nederlandse aanvaller Joshua Zirkzee (nu Bologna) en de 19-jarige verdediger Zeno Debast.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top