Wouter Vrancken krijgt trofee van Trainer van het Jaar

Voetbal | Wouter Vrancken is woensdagavond in Antwerp Expo op de 69e editie van het Gala van de Gouden Schoen verkozen tot Trainer van het Jaar. De coach van competitieleider KRC Genk haalde het ruim voor Felice Mazzu (momenteel Charleroi) en Karel Geraerts (Union).

Door Belga

Deel dit nieuws

De 43-jarige Vrancken is sinds de zomer van vorig jaar werkzaam bij KRC Genk, waarmee hij ruim aan kop prijkt in de Jupiler Pro League. In de eerste helft van 2022 stond hij aan het roer bij KV Mechelen. Achter de Kazerne liet de Limburger zien wat hij als hoofdcoach in zijn mars had.

De 56-jarige Mazzu eindigde na een bewogen 2022 als tweede. Met promovendus Union strandde hij in het seizoen 2021/22 op een zucht van de landstitel, die na de play-offs naar Club Brugge ging. Hij versierde in de zomer een overstap naar RSC Anderlecht maar daar wilde het niet lukken en volgde eind oktober het ontslag. Intussen is hij weer bij zijn oude liefde Charleroi aan de slag.

De 41-jarige Geraerts promoveerde in de zomer van 2022 na het vertrek van Mazzu in het Dudenpark van assistent tot T1. Onder de Limburger blijft Union verbazen. RUSG staat momenteel tweede in de competitie, speelt de halve finales van de Beker van België en plaatste zich voor de achtste finales van de Europa League.

Mazzu werd na afloop van 2021 verkozen tot beste trainer op de Belgische voetbalvelden, toen als coach van Union. In 2017 triomfeerde hij ook met Charleroi.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top