Burnley van Kompany plukt aanvaller Lyle Foster weg bij Westerlo

Jupiler Pro League | Lyle Foster scoort voortaan doelpunten voor het Burnley van Vincent Kompany. De 22-jarige Zuid-Afrikaanse aanvaller maakt de overstap van Westerlo. Foster tekende een contract voor 4,5 seizoen bij de leider in de Engelse tweede klasse, zo geraakte woensdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Foster streek in 2021 op uitleenbasis neer in het Kuipke, waar hij in mei vorig jaar zijn krabbel zette onder een vierjarige overeenkomst. Hij promoveerde afgelopen seizoen met de Kemphanen naar 1A. In de huidige voetbaljaargang prikte hij acht treffers tegen de touwen in de Jupiler Pro League, waarmee hij clubtopscorer was.

"Ik ben heel gelukkig hier te zijn. Ik ben dankbaar voor deze kans en ongeduldig om van start te gaan. Het is een droom die uitkomt", reageerde Foster op de clubwebsite van zijn nagelnieuwe werkgever.

Onder leiding van Kompany gaat het Burnley voor de wind in het Championship. Het leidt de dans met 62 punten, met 5 punten voorsprong op eerste achtervolger Sheffield en zelfs 18 op nummer drie Watford. De eerste twee teams aan het einde van het seizoen promoveren rechtstreeks naar de Premier League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top