Simon Mignolet kroont zich voor vierde keer op rij tot Doelman van het Jaar

Jupiler Pro League | Simon Mignolet heeft woensdagavond, even voor de start in Antwerp Expo van de 69e editie van het Gala van de Gouden Schoen, zonder verrassing de verkiezing voor Doelman van het Jaar gewonnen. De keeper van Club Brugge haalde het voor Anthony Moris (Union) en de Fransman Jean Butez (Antwerp).

Door Belga

Deel dit nieuws

De organisatie achter de Gouden Schoen verraste Mignolet op de rode loper in aanloop naar de officiële start van het gala met zijn prijs van Doelman van het Jaar. Het is voor de 34-jarige Rode Duivel de vierde keer op rij dat hij de trofee in de wacht sleept. Ook na afloop van 2019, 2020 en 2021 werd hij verkozen tot beste doelman op de Belgische voetbalvelden. "Het maakt mij heel blij dat ik hem vier keer na elkaar win", reageerde Mignolet kort. "Het is een teken dat ik constant presteer."

Mignolet hield blauw-zwart vorig seizoen overeind in de play-offs, op weg naar een achttiende landstitel, de derde op rij. In de herfst van vorig jaar was hij dan weer de exponent van een vooral in Europa flitsend Club Brugge, dat in de Champions League een pittige groep met FC Porto, Bayer Leverkusen en Atlético Madrid wist te overleven, waardoor het komende maand tegenover Benfica staat in de achtste finales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top