Artsen zonder Grenzen redden meer dan 230 migranten op Middellandse Zee (2)

Nieuws | Hulpverleners van Artsen zonder Grenzen hebben de voorbije dagen 230 mensen die op boten op de vlucht waren, gered op de Middellandse Zee. De operaties vonden plaats in internationale wateren nabij de Libische kust.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij drie operaties zijn eerst 69 mensen in een rubberboot gered, dan nog eens 61 anderen en tot slot nog eens 107 mensen, meldt de organisatie. Onder hen waren ongeveer tachtig minderjarigen en een baby.

Gisteravond had Italië de stad La Spezia in de noordelijke regio Ligurië al aangewezen als haven voor het schip. Artsen zonder Grenzen hekelen dat ze er ongeveer vier dagen over doen om die haven te bereiken. Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat havens verder weg worden aangeduid. Ngo's wijzen erop dat de rechtse Italiaanse regering van premier Giorgia Meloni dat doet om de organisaties uit te putten.

Minister van Binnenlandse Zaken Pietro Piantedosi beschuldigde ngo's ervan migranten aan te moedigen de gevaarlijke oversteek te maken. "De aanwezigheid van de ngo's zorgt ervoor dat de rubberboten weer vertrekken", zei hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top