Nederland tegenstander van Red Lions in halve finale van het WK hockey

Sport | Nederland (FIH-3) heeft zich vandaag als vierde land geplaatst voor de halve finales van het WK hockey in India. De Nederlandse mannen versloegen in Bhubaneswar Zuid-Korea (FIH-9) met 5-1. Koen Bijen (27. en 30. pc.), Justen Blok (35.), Stein van Heijningen (48.) en Teun Beins (57. pc) zorgden voor de Nederlandse goals. Voor Zuid- Korea deed Seo Inwoo (50.) wat terug.

Door Belga

Deel dit nieuws

Nederland is vrijdag in de halve finale de tegenstander van de Red Lions (FIH-2). België boekte gisteren al een ticket voor de halve eindstrijd met 2-0 winst tegen Nieuw-Zeeland (FIH-11). Het duel der Lage Landen is een remake van de finale van 2018. Die eindigde op 0-0, waarna de Lions in de shoot-outs met 3-2 de titel veroverden. Sindsdien vochten de Belgen nog negen duels uit met de Nederlanders. Twee daarvan werden gewonnen, onder meer op de Olympische Spelen in Tokio, waar de Lions zich met 3-1 winst tegen Nederland voor de finale plaatsten. Na het vorige WK werd er ook vier verloren tegen Nederland en drie keer gelijkgespeeld. In twee van die drie gelijke spelen trok Nederland vervolgens in de shoot-outs het laken naar zich toe. 

Zuid-Korea werd in zijn eerste groepswedstrijd op het WK ook al duidelijk verslagen door de Red Lions (5-0). Het stuntte in de cross-overs met winst tegen Argentinië (FIH-7).

Eerder op de dag plaatste Duitsland (FIH-4) zich voor de halve finales via winst na shoot-outs (4-3) tegen Engeland (FIH-5). Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. Om een finaleplaats moeten de Duitsers langs Australië (FIH-1), dat dinsdag Spanje (FIH-8) met 4-3 uitschakelde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top