Wintermercato in volle gang: Standard en Anderlecht zien spelers vertrekken, Tottenham versterkt zich

Sport |

De wintermercato is volop aan de gang: clubs hebben nog tot 31 januari om hun kern te versterken. Om al het heen-en-weer in de voetbalwereld deze maand makkelijker te kunnen volgen, vat Pickx voor jou het laatste transfernieuws samen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er beweegt weer heel wat langs de Maas. Terwijl Raskin en Amallah waarschijnlijk nog voor het einde van het seizoen zullen verkassen, heeft één speler Sclessin al verlaten: Denis Dragus. Volgens La Dernière Heure wordt de Standard-spits uitgeleend aan Genoa. De Italiaanse club betaalt het salaris van de speler en heeft de optie om hem te kopen voor 2 miljoen euro. Ook Aleksandar Boljevic verlaat de club. De linksback past niet meer in de plannen van Ronny Deila en verhuist naar verwachting naar Hapoel Tel-Aviv.

Ook Anderlecht moet op zoek naar versterking aan het einde van het seizoen. Het hing al een paar dagen in de lucht, maar het is nu officieel: Fabio Silva verlaat Paars-Wit en gaat op uitleenbasis naar PSV. De Portugees, die in de zomer overkwam van Wolverhampton, pakt zijn koffers halverwege zijn uitleenperiode, na 11 doelpunten en vier assists voor Anderlecht. De club hoopt ook het definitieve vertrek van Kristoffer Olsson naar FC Midtjylland, waar hij momenteel nog wordt uitgeleend, af te ronden. De twee clubs moeten het eerst nog eens worden over een vergoeding.

Westerlo kan dan weer de kassa aanvullen dankzij het vertrek van Lyle Foster. Volgens het Nieuwsblad zal de Zuid-Afrikaanse spits België verlaten en zich aansluiten bij Burnley FC, de club van trainer Vincent Kompany. De Engelse club legt 11 miljoen euro op tafel voor de transfer.

Dante Vanzeir wordt al een paar weken genoemd als nieuwe aanwinst in de Major League Soccer (MLS, de Amerikaanse eerste klasse), en zal naar verwachting Union Saint-Gilloise binnenkort verlaten en de Atlantische Oceaan oversteken. Volgens Nieuwsblad staan de New York Red Bulls dicht bij een akkoord met het management van de Belgische runners-up. De Rode Duivel zou meer dan vijf miljoen euro waard zijn.

Club Brugge heeft het de laatste weken moeilijk en zou zijn verdediging kunnen versterken met een oude bekende: Jack Hendry. De voormalige Oostende-man, die dit seizoen werd uitgeleend aan Cremonese in de Serie A, zou sneller dan verwacht kunnen terugkeren naar Brugge.

Tottenham kan twee keer toeslaan in de komende uren. De Londense club zou voormalig Brugge-speler Arnaut Danjuma kunnen oppikken. Bij diens vertrek van Everton naar Villarreal hebben de Spajaarden met de Spurs overeenstemming bereikt over een uitleen van zes maanden, met een aankoopoptie. Tottenham probeert tegelijk ook de transfer van Pedro Porro af te ronden, door de vrijwaringsclausule van 45 miljoen rond de 23-jarige rechtsback van Sporting Portugal te doorbreken.

Terem Moffi, die in 2020 van Kortrijk naar Lorient is verhuisd, zal naar verwachting dichter bij de Middellandse Zee gaan wonen. Volgens L’Equipe zijn zijn club en Marseille een transfersom van ongeveer 18 miljoen overeengekomen. Pablo Longoria, de voorzitter van Olympique de Marseille, zal de speler persoonlijk ontmoeten om hem over de streep te proberen trekken.

Barcelona blijft zich richten op de jeugd en heeft met Vitor Roque een nieuwe aanwinst in het vizier. De 17-jarige aanvaller, die op rechts, links en voorin kan spelen, speelt momenteel voor Athletico Paranaense en is ongeveer 30 miljoen euro waard.

Volg het hele seizoen de Jupiler Pro League op de zenders van Eleven Pro League, evenals de Bundesliga, Serie A en La Liga via Eleven Sports en de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top