EK kunstschaatsen - Loena Hendrickx komt als twee na laatste op het ijs

Nieuws | Loena Hendrickx verschijnt morgen als twee na laatste op het ijs voor het Europese kampioenschap kunstschaatsen in het Finse Espoo. Na haar start komen alleen de Duitse Nicole Schott en de Poolse Ekaterina Kurakova nog aan de bak.

Door Belga

Deel dit nieuws

De tweede Belgische, Nina Pinzarrone, start als veertiende van de dertig rijdsters. De beste 24 deelneemsters na het korte programma kwalificeren zich voor vrije kür, die zaterdag wordt afgewerkt. Hendrickx, tweede bij de laatste wereldtitelstrijd, begint het toernooi als favoriete.

Finland is uiterst actief in het organiseren van toonaangevende kunstschaatsevenementen. Eerder dit seizoen vonden er de wedstrijden van de Finlandia Cup en een Grand Prix plaats. Daarvoor werd net als nu gekozen voor de Metro Areena in Espoo, en niet voor de hal in de zeer nabij gelegen hoofdstad Helsinki. De arena in Helsinki is namelijk deels eigendom van Russische oligarchen. Sinds de Russische inval in de Oekraïne is Rusland (en Wit-Rusland) door de Internationale Schaats Unie (ISU) op alle mogelijke manieren uitgesloten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top