Blockx haalt de kwartfinales van het juniorentoernooi op de Australian Open: "Heel blij met mijn spelniveau"

Sport | Alexander Blockx (ITF 10) glimlachte vandaag breed na zijn kwalificatie voor de kwartfinales van het juniorentoernooi op de Australian Open. De zeventienjarige Antwerpenaar, het derde reekshoofd, klopte op court 13 de Bulgaar Adriano Dzhenev (ITF 27) met twee keer 6-2. Later op de dag bereikte hij ook de kwartfinales van het dubbelspel.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ken Dzhenev vrij goed van eerdere ontmoetingen", begon Blockx zijn analyse na afloop. "Hij houdt van lange rally's. Ik had vooraf met mijn coach besproken dat ik hem niet in de wedstrijd wilde laten komen. Hij mocht zijn spel niet kunnen spelen. Ik probeerde daarom agressief te tennissen, dichtbij mijn baseline. En wanneer de kans zich voordeed, ging ik naar het net. Het plannetje is goed gelukt. Mijn forehand draaide goed en ik gaf hem weinig kansen. Mijn niveau is goed. Ik ben heel blij hier te zijn in Australië. Het is mijn eerste keer." 

Blockx staat voor de tweede keer in een kwartfinale van een grandslamtoernooi bij de junioren. Dat lukte hem in september vorig jaar ook al op de US Open. In Melbourne treft hij donderdag bij de laatste acht zijn Braziliaanse dubbelpartner Joao Fonseca (ITF 23). "Dat is natuurlijk bijzonder", zei Philippe Cassiers, de coach van Blockx. Cassiers en Blockx werken al 3,5 jaar samen in Antwerpen.

"Fonseca haalt veel snelheid uit zijn opslag. Hij kan zichzelf ook overstijgen op bepaalde momenten. Dat kan gevaarlijk zijn. Alexander is in mijn ogen een completere speler. Hij is de laatste tijd veel sterker geworden. Hij is ook gegroeid tot 1m92. Ik hoop dat het hem lukt door te gaan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top