Ons elftal van de week

Sport |

Het nieuwe jaar is nu ook echt van start gegaan in de Challenger Pro League. Dat leverde meteen 21 doelpunten op én een nieuwe leider.

Club NXT is het nieuwe jaar begonnen met een driepunter. De jonge Bruggenaars waren met 2-1 te sterk voor Lommel. Hautekiet opende de score. De 20-jarige verdediger dribbelde het leer met wat hulp in doel. Na een uur spelen werd het ook 2-0. De bal werd teruggelegd naar Sandra die vanop de rand van de zestien de perfecte plaatsbal in de hoek legde. Anello maakte al snel de aansluitingstreffer vanop een vrije trap. De rechtsbuiten van Lommel schilderde de bal in de rechterbovenhoek. Ondanks de nederlaag speelde doelman Ivezic van Lommel een goede wedstrijd en haalt hij een plek in het elftal van de week.

RWDM had niet veel tijd nodig om op voorsprong te komen tegen Deinze. Al na vier minuten trapte Biron de voorzet van Challouk tegen de touwen. Het antwoord van Deinze kwam er pas na de rust. Janssens probeerde het vanop een vrije trap, maar raakte de dwarsligger. Een kwartier voor tijd trof Biron opnieuw raak. Hazard pikte de bal op aan de middenlijn en legde breed voor Biron, die zijn tweede van de wedstrijd maakte. Dansoko strafte nog een fout van doelman Defourny af, maar dat doelpunt kwam te laat om de zege van RWDM in gevaar te brengen. Uitblinkers Biron en El Ouahdi vertegenwoordigen het nummer twee van de competitie in het elftal van de week.

Dender en Virton maakten er een spektakelwedstrijd van met maar liefst zeven doelpunten. De eerste kwam al na vier minuten via Atteri. De spits van Dender trapte een strafschop hoog in doel. Bourdin kopte een half uur later de 1-1 binnen en drie minuten later draaide Doué de situatie helemaal om. Nog voor de rust werd Atteri opnieuw neergehaald in de zestien. Ditmaal zette De Bruyn de strafschop om. Kort na de rust werd Myny met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Virton schakelde een versnelling hoger en kwam opnieuw op voorsprong dankzij Abdallah. Met een uitstekende loopactie en prima afwerking zette hij de 2-3 op het bord voor Virton. Twintig minuten voor tijd legde Abdallah ook zijn tweede binnen, vanop strafschop. Hens trapte in het slot nog de 3-4 binnen maar verder kwam Dender niet meer. Virton heeft met Koziello één speler in het team van de week, Atteri verdedigt de kleuren van Dender.

Beveren-Beerschot was de topper van de negentiende speeldag. Beerschot sloot 2022 af als leider, maar de voorsprong op Beveren was klein. Beveren kwam al snel op voorsprong. Na zeven minuten zette Barry de een-twee op met Coopman, de Franse spits werkte zijn dertiende van het seizoen binnen. Beerschot probeerde gelijk te maken, maar kon de defensie van de Waaslanders niet verslaan. Bateau en Filipovic speelden een prima wedstrijd en schitteren dan ook in het elftal van de week. Bij Beerschot speelde Konstantopoulos zich in de kijker. In de toegevoegde tijd trok Beveren de wedstrijd definitief naar zich toe. Het schot van Hoggas werd nog afgeblokt, maar de bal rolde alsnog binnen. Het werd een eigen doelpunt van Alhassan. Beveren houdt zo de drie punten thuis en springt over Beerschot naar de eerste plaats in de Challenger Pro League.

Het was het weekend van de snelle doelpunten. Ook RSCA Futures scoorde al in de openingsminuten tegen Lierse Kempenzonen. Na iets meer dan twee minuten spelen, trapte Bellman een hoekschop rechtstreeks in doel. Na een half uur kwam Lierse Kempenzonen weer op gelijke hoogte. Laes zette goed voor, De Schryver haalde in een tijd verschroeiend uit. Net voor de rust was Bellman opnieuw betrokken bij een doelpunt. Ditmaal gaf hij de assist voor Lissens vanop een vrije trap. Na een uur spelen maakten de Pallieters opnieuw gelijk. Een hoekschop van Tabekou belande voor de voet van Pupe die de 2-2 binnenduwde. Vier minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers, het schot van Laes week af en belande in doel. Voor het eerst kwam Lierse Kempenzonen op voorsprong. Maar RSCA Futures scoorde in het slot opnieuw na een stilstaande fase. Een hoekschop kon niet weggewerkt worden en kwam tot bij Stassin die de 3-3 hoog in doel trapte. RSCA Futures en Lierse Kempenzonen delen de punten. Bellman en De Schryver vertegenwoordigen hun teams in het elftal van de week.