Is dit het jaar van Stefanos Tsitsipas op de Australian Open?

Sport | In de halve finale van de Australian Open staat Stefanos Tsitsipas tegenover Karen Chatsjanov, de verrassing van dit toernooi. Tsitsipas zou binnenkort de tweede grandslamfinale van zijn carrière kunnen spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste tien dagen speelt Stefanos Tsitsipas tennis op een hoog niveau. Hij bereikte zonder al te veel problemen de halve finales in Melbourne. Alleen tegen Sinner in de achtste finales moest hij een tandje bij steken om te kunnen winnen. Zijn laatste horde voor de finale van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen wordt vrijdag de Rus Karen Chatsjanov.

Positieve mindset

Tsitsipas voelt zich duidelijk op zijn gemak op het veld. Hij is dan ook geen vreemde op dit niveau en gelooft in zijn kansen op dit toernooi. Na zijn overwinning tegen Jiri Lehecka in de kwartfinale zei hij aan de krant L’Equipe: “Ik voel me erg goed. Ik heb goed gespeeld. Ik heb de juiste mindset. Soms speel je tennis op een manier dat je na elke match helemaal leeg bent en dat elke beweging op het court een enorme inspanning vergt. Maar er is ook een andere manier. Ik speel mijn spel, maar blijf erg bewust over hoe vermoeiend het is. Het is verfrissend om zo te spelen. En ik denk dat ik de laatste tijd vooral in die tweede mindset zit. Ik ben gelukkig op het court. Ik sla mooie ballen en presteer goed. Het geeft me zin om meer tennis te spelen, om nieuwe hoogtes te bereiken.”

Nog een teken van het goede humeur van de nummer 4 op de wereldranglijst was het interview dat hij net na zijn wedstrijd in de vorige ronde gaf aan Jim Courier in de Rod Laver Arena. In een bizar gesprek nodigde hij actrice Margot Robbie uit om naar het stadion te komen.

Tsitsipas: “Ik hou van Australië. Ik hou van veel typisch Australische dingen. Een van mijn favoriete actrices is een Australische: Margot Robbie. Het zou leuk zijn om haar eens in de tribune te zien.”

Courier: “Is dat een officiële uitnodiging aan Margot Robbie? Om helemaal duidelijk te zijn.

Tsitsipas: “Absoluut!”

Het publiek kon de uitwisseling duidelijk wel smaken, maar of de Griek er ook in zal slagen om de actrice van zijn dromen te ontmoeten, dat zullen we nog moeten afwachten. We zijn er tevens van overtuigd dat hij momenteel andere katten te geselen heeft.

Volg de Australian Open tot 29 januari op Eurosport 1 (in het tv-basispakket) en op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top