Tommy Paul staat voor het eerst in de halve finales van de Australian Open

Sport | Tommy Paul (ATP 35) heeft het Amerikaans onderonsje met Ben Shelton (ATP 89) gewonnen in de kwartfinales van de Australian Open. De 25-jarige Amerikaan haalde het na een partij van drie uur en acht minuten tennis in vier sets (7-6 (8/6), 6-3, 5-7 en 6-4).

Door Belga

Deel dit nieuws

Paul stond in Melbourne al voor het eerst in een kwartfinale van een grandslamtoernooi. Daar komt nu ook een eerste halve finale bij. Hij treft bij de laatste vier de winnaar van het duel tussen de Rus Andrey Rublev (ATP 6) en de Serviër Novak Djokovic (ATP 5).

Djokovic is op de Australian Open op zoek naar een tiende eindzege, zijn 22e in een grandslamtoernooi. Hij zou daarmee het record van de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2), de titelhouder in Melbourne, evenaren. Nadal ging er op de Australian Open dit jaar in de tweede ronde uit met een spierblessure in het linkerbeen.

Voor de twintigjarige Shelton komt er een einde aan zijn sprookje. Hij nam voor het eerst deel aan de Australian Open. In september vorig jaar speelde hij met de US Open pas zijn eerste grandslamtoernooi. Daar verloor hij al in de eerste ronde. Shelton werd in Melbourne de jongste Amerikaan in de kwartfinale van een grandslamtoernooi in twintig jaar.

In de andere halve finale staan de Rus Karen Khachanov (ATP 20) en de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) tegenover elkaar. Zij wonnen gisteren al hun kwartfinale.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top