Sébastien Dockier was tegen Nieuw-Zeeland het slachtoffer van de rotatie met vijf voorin

Sport | De Red Lions konden in hun met 2-0 gewonnen kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland op de Wereldbeker hockey in India voor het eerst op een volledig fitte groep rekenen. Coach Michel van den Heuvel koos voorin dan ook voor een rotatie van vijf aanvallers. Sébastien Dockier was het kind van de rekening en mocht enkel in de laatste vijf minuten invallen. "We denken dat dit het beste systeem is", zei Florent Van Aubel in het hotel van de Belgen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Vroeger speelden we altijd in een rotatie van zes aanvallers", legde de 31-jarige Gentenaar uit. "Maar zo was de speeltijd van elke aanvaller wel erg beperkt. Je hebt soms even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Voor het EK van 2019 zijn we voor het eerst overgegaan op een rotatie met vijf. Het geeft de aanvallers de kans meer ballen te raken. Je krijgt zo ook meer vertrouwen. Dit betekent wel dat voor elke wedstrijd een van de zes aanvallers uit de boot valt."

In de drie groepswedstrijden werd de Belgische selectie geteisterd door kleine fysieke ongemakken. Zo waren John-John Dohmen, Arthur Van Doren en Simon Gougnard niet 100%. Alexander Hendrickx viel tegen Japan uit met een knieblessure en werd tegen Nieuw-Zeeland vervangen door Maxime Van Oost. Iedereen is intussen topfit.

"En dan moeten er zware beslissingen worden genomen", aldus Van Aubel, die in clubverband voor het Nederlandse Pinoké uitkomt. "Er zullen altijd jongens teleurgesteld moeten worden, ook de komende matchen. Dat is topsport. Ik vond het jammer voor Sébastien tegen Nieuw-Zeeland. Hij is aan een goed toernooi bezig en speelt uitstekend."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top