Justin Bieber verkoopt zijn muziekrechten voor 200 miljoen dollar

Muziek | De Canadese popster Justin Bieber heeft de rechten op zijn songs verkocht aan Hipgnosis Songs Capital voor zo'n 200 miljoen dollar. Dat maakte het bedrijf bekend. Bieber sluit zich daarmee aan bij een lange lijst van artiesten zoals Bob Dylan of Bruce Springsteen die hun muziekrechten verkochten in ruil voor cash.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hipgnosis Songs Capital is een samenwerkingsverband met investeringsfonds Blackstone. Het bedrijf bezat al de muziekrechten van de Red Hot Chili Peppers en van Leonard Cohen.

Volgens de topman van Hipgnosis is de impact van Justin Bieber op de muziekcultuur de voorbije 14 jaar erg bijzonder. Hij merkt ook op dat de deal rond zijn muziekrechten "één van de grootste ooit is voor een artiest jonger dan 70". De liedjes van Bieber werden al meer dan 30 miljard keer gestreamd op Spotify alleen.

De zanger heeft intussen zijn tour "Justice" opnieuw uitgesteld tot ergens volgend jaar. Eerst lag de pandemie aan de basis van het uitstel, maar intussen is bekend dat Bieber aan een zeldzaam virus lijdt dat gezichtsverlamming kan veroorzaken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top