Oscarnominaties - Dominique Deruddere geeft 'Close' een solide kans op Oscarwinst

Films | Regisseur Dominique Deruddere geeft de Belgische film 'Close' een solide kans op eindwinst bij de komende Oscaruitreiking. De film van Lukas Dhont werd genomineerd in de categorie Beste Buitenlandse Film. "Het zou fijn zijn als het nu eens lukt", zegt Deruddere, die in 2001 zelf genomineerd werd met zijn film 'Iedereen beroemd!'.

Door Belga

Deel dit nieuws

Deruddere noemt de nominatie een uniek moment. "Hopelijk voor Lukas volgen er nog veel zo'n momenten, hij is nog jong en heeft nog een lange carrière voor zich liggen. De komende weken worden zeer druk. Van oktober tot aan de uitreiking in maart loopt in Los Angeles 'award season'. Dat is één langgerekte promotiecampagne voor de film. Lukas zal de komende weken dus nog van het ene festival naar het andere moeten gaan, screenings moeten doen en zo veel mogelijk academy members overtuigen om op zijn film te stemmen."

Volgens Deruddere maakt Close een goede kans. "Het is natuurlijk één op de vijf, maar ik heb alle genomineerde films gezien en denk echt dat hij een solide kans heeft om te winnen. Het zou ook erg fijn zijn als het nu eens lukt." Mogelijk is Deruddere op het moment van de uitreiking in LA, dan zal hij zeker naar de show kijken.

Deruddere was zelf genomineerd in 2001 met zijn film 'Iedereen beroemd!'. Elk jaar rond deze periode denkt hij met plezier terug aan het avontuur dat hij toen beleefde. Hij geeft Lukas nog één goede tip mee: "Neem een stukje chocolade of een broodje mee, want de show duurt erg lang en je krijgt geen eten. Ik zag echt scheel van de honger op het eind. Of een flesje drank, smokkel wat whiskey ofzo mee. Maar ik denk niet dat Lukas zo'n grote drinker is", besluit hij.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top