Sébastien Dewaest gaat Cypriotisch avontuur aan bij AEL Limassol

Jupiler Pro League | Sébastien Dewaest speelt de rest van het seizoen voor AEL Limassol. De Cypriotische club kondigde dinsdag de komst van de 31-jarige verdediger van Racing Genk aan. Dewaest moet wel zijn medische testen nog ondergaan. Nadien zal hij een contract tot het einde van het seizoen ondertekenen, met optie op nog een extra seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dewaest was al enkele jaren een speler op overschot bij Racing Genk. De verdediger maakte in de zomer van 2015 de overstap van Sporting Charleroi. In zijn eerste seizoenen speelde hij nog een belangrijke rol bij de Limburgers. Hij werd met Genk in het seizoen 2018-2019 landskampioen. Het daaropvolgende seizoen kreeg hij zelfs de aanvoerdersband, maar Genk en Dewaest konden hun prestaties van het vorige seizoen niet bevestigen.

Genk verhuurde Dewaest de voorbije seizoenen aan het Franse Toulouse (2020-2021) en OH Leuven (2021-2022). Dit seizoen zat hij in de Genkse B-kern en speelde nog twee maal mee met Jong Genk in de Challenger Pro League.

Bij AEL Limassol, de huidige nummer acht in de Cypriotische hoogste klasse, wordt Dewaest een ploeggenoot van onder meer voormalig Rode Duivel Kevin Mirallas, Saido Berahino (ex-Zulte Waregem en Charleroi), Stefan Scepovic (ex-Club Brugge en Kortrijk) en Aaron Tshibola (ex-Beveren). Cedomir Janevski is de coach van AEL Limassol.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top