Waarom Pommelien Thijs hét aanstormende talent van de Vlaamse showbizz is

Muziek |

Een van de grote sterren op de komende editie van de MIA’s wordt ongetwijfeld Pommelien Thijs. Niet alleen zal ze daar live optreden, ze werd ook genomineerd in liefst vijf categorieën. Maar wie is Pommelien Thijs (21) precies? Geen evidente vraag om te beantwoorden, want ze heeft zoveel gedaantes en talenten. Van acteren en zingen, tot ontwerpen en regisseren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als hoofdrolspeelster in de populaire Ketnet-reeks ‘#LikeMe’ mocht Pommelien Thijs haar twee grootste passies delen: zingen en acteren. Wanneer de Nederlandse zanger Jaap Reesema haar eind 2020 dan ook nog eens vroeg om samen een duet op te nemen, was haar zangcarrière definitief gelanceerd. ‘Nu wij niet meer praten’ bereikte de eerste plaats van de Vlaamse én de Nederlandse hitlijsten. Sony Music was er als de kippen bij om de rising star aan het Vlaamse showbizzfirmament een platendeal onder de neus te schuiven.

Thijs was met de hoofdrol in ‘#LikeMe’ niet aan haar proefstuk toe. Al sinds 2010 was ze te zien op Ketnet, eerst als 9-jarige in ‘Ketnet Kookt’, later in ‘De Zoo-reporters’. Intussen speelde ze ook in musicals, en in 2012 kreeg ze de hoofdrol in ‘Annie’. In 2014 kreeg ze met ‘Labyrinthus’ haar eerste filmrol. Met haar musicalervaring was het al duidelijk dat ze een dijk van een stem had, in de wieg gelegd voor een carrière in de entertainmentsector. Intussen acteerde ze ook in de succesvolste Vlaamse kerstfilm ooit: ‘De Familie Claus’ (op Netflix te zien).

2023 brengt nog meer Pommelien Thijs. Naast haar rol in ‘#LikeMe’ zal ze ook te zien zijn in de nieuwe VRT-fictiereeks ‘Knokke Off’ en in de derde film van ‘De Familie Claus’. Op de MIA’s zal ze begin dit jaar een van dé sterren zijn. Ze geeft in Paleis 12 een live optreden en maakt kans op vijf awards: Doorbraak, Nederlandstalig, Solo Vrouw, Hit Van Het Jaar en Videoclip (met haar single ‘Ongewoon’). Over videoclips gesproken: die maakt ze ook gewoon zelf.

Gevoel voor mode

Maar de zangeres en actrice heeft vele passies. Ook mode is er daar een van. Zo kaapte ze op de recente awardshow van de Gouden K’s alle aandacht met haar opvallende outfit, een gevederd topje met in het midden een groot, open hart. “De fans zijn altijd zo lief. Ze tonen heel vaak een hartje als ze me zien. En vandaag wint '#LikeMe' als serie maar bovendien werd ik ook solo bekroond met beste song, de prijs die ik het liefst wou winnen. Met mijn outfit geef ik gewoon een hartje terug aan iedereen. Meer moet je daar niet achter zoeken”, verklaarde ze achteraf.

De kleur van het topje was groen, en ook dat was geen toeval, want het is de favoriete kleur van Pommelien. In die mate zelfs dat het haar trademark werd. Of toch sinds de zomer, want ze houdt het nu al een half jaar vol om telkens in die kleur in het openbaar te verschijnen.

Vorig jaar was dat nog niet het geval, maar ook toen deed ze al hoofden draaien met haar gewaagde kledijkeuze op de rode loper van de MIA’s. Een topje bestaande uit zo’n driehonderdtal lipjes van frisdrankblikjes. Eigenhandig in elkaar geknutseld door Thijs. Dat doet ze trouwens wel vaker, zo maakte ze recent ook een jurk uit mos voor de clip van haar nieuwe single ‘Zilver’. Die keuze voor het groene gewas, stroomt voort uit haar eco-activisme, ze reist amper met het vliegtuig en eet vegetarisch. Ze werkt ook aan een eigen naaiboek, dat ooit gepubliceerd zal worden. Enige smet op die blitzcarrière: haar studies biologie moest ze vroegtijdig stopzetten.

De liveshow van de MIA's is op donderdag 26 januari te bekijken vanaf 20u40 op Eén en Pickx+. Bekijk een pre- en aftershow rond de MIA's live op Pickx+.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top